• Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín II. a III. kategória

          • Hviezdoslavov Kubín

            Dňa 28.2.2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Súťažili žiaci druhého stupňa v druhej a tretej kategórii. Porota si vypočula 12 úžasných prednesov a rozhodla takto:

            Poézia II. kategória

            1. miesto - Sofia Mytrovciová, V.A

            2. miesto - Andrej Both, VI.A

            3. miesto - Karin Marhefková. VI.A

            Poézia III. kategória

            1. miesto - Karolína Kovářová, IX.A

            2. miesto - František Sebastián Kóša, VIII.B

            3. miesto - Sophia Anna Ravaszová, VIII.B

            Próza III. kategória

            1. miesto - Kristína Kovářová, IX.A

            2. miesto - Lara Szolgay, IX.A

            Všetkým zúčastneným blahoželáme a žiakom postupujúcim do okresného kola držíme palce!

          • Elektroodpad dopad ♻️

          • Ako iste viete, tento školský rok sme sa prihlásili do celoslovenského projektu Elektroodpad dopad ♻️, ktorého organizátorom je centrum enviromentálnej a etickej výchovy Živica v spolupráci s firmou SEWA, ktorá zabezpečuje odvoz elektroodpadu. V októbri sa naše žiačky Írisz a Zara zo 7.B s pani učiteľkou Ing. Veronikou Brezovickou zúčastnili vzdelávacieho kurzu na túto tému v Záježovej🤩.V decembri sme na škole zorganizovali súťaž "Nechcem nový mobil na Vianoce".V mesiaci január a február sme sa zamerali na zber a triedenie elektroodpadu: mobilné telefóny 📱, počítače 💻, práčky, varné kanvice, klávesnice ⌨️, svietidlá, tlačiarne 🖨 sú našou neoddeliteľnou súčasťou. Uľahčujú nám život a vytvárajú viac času pre naše obľúbené aktivity a život bez nich si nevieme ani predstaviť. Nehovoriac o rýchlosti ich vývinu a zdokonaľovania: náš mobilný telefón ešte funguje, avšak už je na trhu krajší, rýchlejší, ľahší a ponúkajú ho „iba“ za euro. 🤔A čo so "starým" mobilom? Ak nenájde nového majiteľa, stáva sa z neho elektroodpad. ☹️V marci ⚘️ nás čakajú tiež skvelé aktivity, o ktorých sa určite dozviete ✅️🔝🍀

          • Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín v I. kategórii.

          • Dňa 26.2.2024 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín v I. kategórii. Žiaci viacerých tried 1. stupňa sa na recitáciu svedomito pripravili a ich výkony boli odmenené zaslúženým potleskom. Porota zhodnotila prednes a rozhodla o postupe žiakov do okresného kola nasledovne:

            Eliška Révayová, 2.A (poézia) a Francesca Romina Minárik, 4.A (próza).

            Výsledky školského kola:

            Poézia

            1. miesto: Eliška Révayová, 2.A

            2. miesto: Lea Kereková, 4.A

            3. miesto: Oliver Bíró a Filip Bíró, 4.C

            Próza

            1. miesto: Francesca Romina Minárik, 4.A

            2. miesto: Alexandra Ocsovay, 4.C

            3. miesto: Radovan Kolarovský, 4.A

            Všetkým žiakom ďakujeme za účasť a oceneným žiakom srdečne gratulujeme!

          • Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského

          • Dnes sa žiačka našej školy, Zara Šmeringová zo 7.B triedy zúčastnila okresného kola recitačnej súťaže Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského. Súťaž sa konala v Kultúrnom centre v Gabčíkove. Na tejto súťaži sa recitujú slovenské povesti, súťaží sa v troch kategóriách. Zara bola ako siedmačka zaradená do kategórie najstarších žiakov, kde získala diplom za účasť. Recitátorov hodnotila vzácna porotkyňa, pani spisovateľka Marta Hlušíková. S prácou spisovateľky sa žiaci stretávajú v rámci hodín slovenskej literatúry, aj preto bola účasť na tomto podujatí pre nás výnimočná. Ďakujeme organizátorom za perfektnú organizáciu a príjemné prostredie, zažili sme úžasný deň plný zážitkov z prednesu nádherných slovenských povestí. Zare ďakujeme za reprezentáciu našej školy a prajeme jej veľa úspechov v recitácii aj v budúcnosti.

          • Expert geniality show: Mozgolamy 🧠🏆🎓

          • Aj naši žiaci 9. ročníka sa zúčastnili vedomostnej súťaže, ktorá je výnimočná hneď z niekoľkých dôvodov:

            ✅️ vzbudzuje u žiakov hlbší záujem o rozličné oblasti ľudského poznania a motivuje ich k ďalšiemu poznávaniu,

            ✅️ umožňuje žiakom súťaživou formou porovnávať svoje vedomosti s rovesníkmi,

            ✅️ prispieva k vyhľadávaniu talentovaných žiakov,

            ✅️ učiteľom umožňuje zatraktívniť a skvalitniť vyučovanie.

            Naši TOP EXPERTI:

            Soňa Brezovická 🏆

            Gabriela Panáčková 🏆

            Martin Kočíšek 🏆

            Naši experti:

            Daniel Both 🏅

            Olexandr Markov 🏅

            Sofia Molnárová 🏅

            Kristian Szabo 🏅

          • Úprava školského dvora

          • Aj najstarší žiaci s mladšími vedia spolupracovať 🤝 a "priložiť ruku k dielu". Na hodinách techniky sa takto pravidelne starajú o úpravu školského dvora i parkoviska. Dnes sa nám podarilo vyčistiť časť parkoviska od napadaného lístia, zeminy a drôtu 🍃Touto cestou sa chceme poďakovať aj spoločnosti Municipal Real Estate Dunajská Streda, s.r.o. za súčinnosť a spoluprácu pri odvoze zeleného odpadu 🌿🍂

          • Divadelná hra Chronoškriatkovia

          • V utorok 20.februára sa naši žiaci s pani učiteľkami tešili z divadelnej hry "Chronoškriatkovia" v Bratislavskom bábkovom divadle.

            Chronoškriatkovia sú malí škriatkovia, služobníci Zuba času. Kazia počítače, odfarbujú oblečenie, zošúchavajú značenie na cestách, bláznivo tancujú okolo ohňa. Chronoškriatkov v škole učia, že takto ľudstvu robia veľkú službu. Stačí však málo a svet malého škriatka je v okamihu hore nohami. Sú kazisveti či ekológovia? Toľko uhlov pohľadov na veci menšie ako čiastočky prachu!

            Ďakujeme za rozšírené obzory, zážitky, skvelý príbeh a zábavu!

            Bratislavské bábkové divadlo vzniklo 1.3.1957. Prvou premiérou divadla bola rozprávka "O psíčkovi a mačičke" od Jozefa Čapka. Slávne mená umelcov ako Milan Sládek, Ján Melkovič či Jozef Bednárik, a iní...) zdobia ich spoluprácu a prácu pre detského diváka. Bratislavské bábkové divadlo je čarovný priestor, ktorý má moc viesť ľudí k tolerancii a humanizmu.

          • 🧫🧪🌡Chémia plná farieb🌡🧪🧫

          • Po rokoch na našej škole opäť funguje chemický krúžok, ktorého cieľom je žiakom ukázať, že chémia nie je len nudná veda zo šuflíka. Na spoločných stretnutiach sa nám podarili aj takéto krásne farebné chemické experimenty 🤩

          • Valentínska pošta

          • Valentínska pošta pod záštitou Školského parlamentu každoročne prináša žiakom nedočkavosť a radosť zároveň.

            Roznášanie kamarátskych alebo zaľúbených listov je pre nich špeciálnou akciou, ktorá robí všedný deň neobyčajným. Tento deň je pre nich plný zážitkov, emócií a radosti z prejavov lásky a priateľstva.

            Aj vďaka takýmto aktivitám sa vytvára príjemné a podporujúce školské prostredie medzi žiakmi i učiteľmi.

            Valentínsky deň si užili aj deti v školskom klube.

          • Deň svätého Valentína (14.2.)

          • Milí študenti,

            blíži sa Deň svätého Valentína (14.2.), sviatok lásky a priateľstva, a my v školskom parlamente sme pripravili niekoľko zábavných aktivít na oslavu tejto príležitosti.

            Valentínsky box: Od dnešného dňa ho nájdete na 1. poschodí vo vestibule pre 2. stupeň a na prízemí (vo vestibule 3. a 4. ročníka) pre 1. stupeň. Tento box slúži na vzájomné posielanie odkazov, listov a drobných darčekov pre vašich priateľov, spolužiakov alebo učiteľov. Stačí len napísať odkaz, vložiť ho do boxu a my sa postaráme o jeho doručenie.

            Na prízemí bude pripravený "love photo box" pre jednotlivcov, zamilovaných alebo len tak...

            Školský parmalent

          • Február v školskej knižnici

          • Počas fašiangového obdobia Vás pozývame nahliadnuť do kuchárskych kníh, aby sme si spoločnými silami pripravili chutné jedlo. Zabavíme sa, urobíme niečo dobré pre seba i pre druhých, a dokonca sa dozvieme aj niečo o histórii a tajomstvách kuchárskych kníh či receptov.

             

            Budete mať možnosť listovať vo všakovakých kuchárskych knihách z každého kúta sveta. Čakajú na Vás úspešné kuchárske knihy, chutné kuchárske recepty a zaujímavosti tradičných ľudových kuchýň, história, EKO dotazník.

             

            Každú februárovú stredu od 12.45. do 14.00 hod vás písmenká receptov pozývajú k čítaniu!

            PS: Viete ako postupovať pri zaobstarávaní bezobalového nákupu potravín do kuchyne?

            Nakreslite nám to!

            Podnetné kresby ohodnotíme, výsledok prieskumu dotazníkom zverejníme.

             

            Školská knižnica 

          • Návšteva kina

          • Polročné prázdniny sú zrušené, klasické vysvedčenie s pečiatkou sa nedáva...

            Aj preto v stredu 31.1. žiaci a učitelia našej školy navštívili kino CINEMAX v Dunajskej Strede, ako pomyselnú bodku za prvým "polčasom", odmenu za odvedenú prácu.

            Mladší žiaci si pozreli animovanú rozprávku Vtáci sťahováci - o túžbe vidieť svet a zažiť neobyčajné putovanie po nádherných miestach. O tom, že keď ste zohratá rodina, ktorá za každých okolností ťahá za jeden povraz, máte šancu zvládnuť nástrahy najväčšieho mesta.

            Pre starších žiakov sme si pripravili dobrodružný muzikál Wonka. Každý z nás má svoj sen a je len na ňom, či si ho niekomu nechá vziať alebo si pôjde cieľavedome za ním. Či uprednostní hnev pred láskou, chamtivosť pred dobrom...