• Deň svätého Valentína (14.2.)

          • Milí študenti,

            blíži sa Deň svätého Valentína (14.2.), sviatok lásky a priateľstva, a my v školskom parlamente sme pripravili niekoľko zábavných aktivít na oslavu tejto príležitosti.

            Valentínsky box: Od dnešného dňa ho nájdete na 1. poschodí vo vestibule pre 2. stupeň a na prízemí (vo vestibule 3. a 4. ročníka) pre 1. stupeň. Tento box slúži na vzájomné posielanie odkazov, listov a drobných darčekov pre vašich priateľov, spolužiakov alebo učiteľov. Stačí len napísať odkaz, vložiť ho do boxu a my sa postaráme o jeho doručenie.

            Na prízemí bude pripravený "love photo box" pre jednotlivcov, zamilovaných alebo len tak...

            Školský parmalent

          • Február v školskej knižnici

          • Počas fašiangového obdobia Vás pozývame nahliadnuť do kuchárskych kníh, aby sme si spoločnými silami pripravili chutné jedlo. Zabavíme sa, urobíme niečo dobré pre seba i pre druhých, a dokonca sa dozvieme aj niečo o histórii a tajomstvách kuchárskych kníh či receptov.

             

            Budete mať možnosť listovať vo všakovakých kuchárskych knihách z každého kúta sveta. Čakajú na Vás úspešné kuchárske knihy, chutné kuchárske recepty a zaujímavosti tradičných ľudových kuchýň, história, EKO dotazník.

             

            Každú februárovú stredu od 12.45. do 14.00 hod vás písmenká receptov pozývajú k čítaniu!

            PS: Viete ako postupovať pri zaobstarávaní bezobalového nákupu potravín do kuchyne?

            Nakreslite nám to!

            Podnetné kresby ohodnotíme, výsledok prieskumu dotazníkom zverejníme.

             

            Školská knižnica 

          • Návšteva kina

          • Polročné prázdniny sú zrušené, klasické vysvedčenie s pečiatkou sa nedáva...

            Aj preto v stredu 31.1. žiaci a učitelia našej školy navštívili kino CINEMAX v Dunajskej Strede, ako pomyselnú bodku za prvým "polčasom", odmenu za odvedenú prácu.

            Mladší žiaci si pozreli animovanú rozprávku Vtáci sťahováci - o túžbe vidieť svet a zažiť neobyčajné putovanie po nádherných miestach. O tom, že keď ste zohratá rodina, ktorá za každých okolností ťahá za jeden povraz, máte šancu zvládnuť nástrahy najväčšieho mesta.

            Pre starších žiakov sme si pripravili dobrodružný muzikál Wonka. Každý z nás má svoj sen a je len na ňom, či si ho niekomu nechá vziať alebo si pôjde cieľavedome za ním. Či uprednostní hnev pred láskou, chamtivosť pred dobrom...

          • Lyžiarsky výcvik

          • V termíne od 14.01. do 19.01.2024 sa žiaci 8. a 9. tried zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Čertove. 🎿Hlavným cieľom výcviku bolo úspešné osvojenie si základov lyžovania.Žiaci preukázali vytrvalosť a nakoniec sa stalo lyžovanie zábavou, dokonca si ho užili aj formou večerného lyžovania obohateného o “sánkovačku”. ⛷️🛷Večery patrili predovšetkým zábave. Zasúťažili sme si, otestovali svoje vedomosti a budovali tímového ducha v rámci skupinových aktivít a talentovej súťaže.🤩❄️Počasie nám počas celého výcviku naozaj prialo. Bolo krásne, až na štvrtý deň, kedy sme sa zobudili do daždivého dňa. 🌧️ Takýto upršaný deň sme využili na oddych a regeneráciu. Užili sme si filmové dopoludnie a poobede sa zabavili a zasúťažili v plávaní v bazéne. 🎬🏊🏼Lyžiarsky výcvik sme ukončili vyhodnotením a nemohla chýbať ani diskotéka na záver.💃🏼Žiaci si domov odniesli množstvo nových zážitkov a už sa tešíme na ďalší rok☺️

          • OZNÁMENIE o prerušení vyučovania 23.-26.01.2024

          • V zmysle Metodického usmernenia č. 15/2005/-R z 31.10.2005 a po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva si Vám dovoľujeme oznámiť, že z dôvodu vysokého výskytu chrípkových ochorení prerušujeme výchovno – vzdelávací proces základnej školy v čase

            od 23.01.2024 (utorok) do 26.01.2024 (piatok)

            Zároveň oznamujeme, že z uvedeného dôvodu bude prerušená pre žiakov aj prevádzka školskej jedálne, školského klubu detí.

            Vyučovanie bude pokračovať od 29.01.2024 (pondelok).

             

          • Prednáška o plánovanom rodičovstve

          • Prednáška o plánovanom rodičovstve od p. PhDr. Ericha Schlesingera, PhD., MSc. pre deti 3. a 4. ročníka bola emocionálna, podčiarkujúca lásku, dôveru a láskavosť. Otvorila témy, ktoré sú dôležité v tomto veku.

          • Prvý školský ples

          • Milí rodičia, priatelia školy!Srdečne Vás pozývame na náš Prvý školský ples, ktorý sa uskutoční dňa 24.2.2024. Príďte sa s nami zabaviť, porozprávať sa a zblížiť sa. Zaručíme príjemnú zábavu a spoločnosť.Vašu účasť resp.podporu môžete označiť na Edupage -i do stredy 17.01. Ďakujeme, že nám aj takto prejavíte Vašu dôveru. Tešíme sa na Vás! 😊💃🕺

          • Kurz korčuľovania

          • Dvojdňový kurz korčuľovania, ktorého sa zúčastnili žiaci tretích a štvrtých ročníkov, naplnil naše očakávania. Zo 62 žiakov bolo 28 úplných začiatočníkov. Na ľade sme sa zabávali, pretekali, tancovali a trošku aj naháňali😎⛸️☀️❄️Boli to skvelé dva dni a všetci zvládli korčuľovanie na 1⭐️.

          • "Škola s dobrým srdcom" ❤️

          • Občianske združenie "Koľko lásky" udelilo našej škole čestné ocenenie "Škola s dobrým srdcom." ❤️Veľmi nás teší, že sme boli súčasťou zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok 2023", a tak potešiť seniorov.Ďakujeme 🙏 učiteľom, žiakom, rodičom, jednoducho všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do tejto krásnej výzvy.

          • 🍅🥕🍓Záhrada, ktorá učí a spája 🍅🥕🍓

          • V decembri sme Vás informovali, že náš projekt "Záhrada, ktorá učí a spája" bol hodnotiacou komisiou zaradený medzi tri najlepšie v regióne. Projekt sme prihlásili do 14. edície grantového programu "Vy rozhodujete, my pomáhame" spoločnosti TESCO a nadácie Pontis. Zámerom projektu bola skutočnosť, že v areáli našej školy absentuje záhrada, ktorá by predstavovala prírodnú učebňu. Vznikla tak potreba vytvoriť jedinečný priestor na prepojenie teoretického, ako i zážitkového vyučovania a pobytu v prírode. Výstavbou záhrady žiaci získajú nové informácie, zručnosti a priestor pre trávenie času s komunitami v rámci brigád, workshopov či mimoškolských aktivít.Výsadba rastlín, zber plodov, receptár, trhy a iné spoločné akcie budú zverejnené na webovej stránke školy. Každý zákazník, ktorý od 15. januára do 11. februára 2024 nakúpi v ktoromkoľvek obchode spoločnosti Tesco, dostane po zaplatení jeden hlasovací žetón. Čím viac žetónov náš projekt bude mať, tým vyššia bude šanca na jeho realizáciu.

            Veríme, že spoločnými silami získame pre žiakov a priateľov našej školy krásny a jedinečný priestor, ktorý prepojí teoretické vedomosti so zážitkami.

          • 🌿 EnviroKupón 🌿

          • S novým rokom predstavujeme novinku: 🌿 EnviroKupón 🌿EnviroKupón ospravedlní z ústneho skúšania alebo malej písomky v prípade nepripravenosti. Žiaci ho dostanú od pani riaditeľky za:

            ✅️ aktivitu v EKOprogramoch Zelená škola a ElektroodpadDopad,

            ✅️ úspešné umiestnenie sa v rozličných súťažiach,

            ✅️ iniciatívne nápady ako efektívnejšie šetriť (napr. energiu), recyklovať (papier, plast..),

            ✅️ za inšpiratívne nápady ako myslieť EKOlogicky.

            EnviroKupón môžu žiaci využiť jedenkrát za mesiac v akomkoľvek predmete, s výnimkou veľkých písomiek (ako napr. štvrťročných písomiek, testov z tematických celkov či lekcií) a diktátov.Veríme, že EnviroKupón žiakov poteší a bude ich motivovať.

          • 🌲Súťaž o najkrajšiu vianočnú výzdobu triedy 🎅

          • Neodmysliteľnou súčasťou Vianoc je typická vianočná výzdoba, ktorá dotvára čaro týchto sviatkov. Preto sme tento rok vyhlásili súťaž o najkrajšiu vianočnú výzdobu triedy.

            Žiaci usilovne pracovali a skrášľovali svoje triedy v snahe vyhrať túto súťaž a vyhrať slané alebo sladké odmeny.

            Určiť víťaza však nebolo vôbec jednoduché. Nakoniec porota rozhodla a stanovila nasledovné poradie tried:

            1. stupeň

            1. miesto: 4.C

            2. miesto: 4.A

            3. miesto: 1.B

            2. stupeň

            1. miesto: 6.A

            2. miesto: 5.A

            3. miesto: 7.B

            Víťazom gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za ich snahu vytvoriť nádhernú sviatočnú atmosféru vo svojich triedach.

            Žiacka školská rada

          • Otvorená hodina matematiky

          • V stredu 20.12.2023 sa uskutočnila otvorená hodina matematiky na tému: Matematika je všade. Cieľom hodiny bolo overiť si, že skutočne matematika je všade okolo nás. Netradičnou formou žiaci 9.A triedy pripravili svoje obľúbené témy s praktickými ukážkami: Matematika a hudba, šachy, formula 1, fitness, basketbal, ľudské telo, poľovníctvo a kuchyňa.

          • Nechcem nový mobil na Vianoce

          • Do 18.12. prebiehala na našej škole environmentálna kampaň Nechcem nový mobil na Vianoce, ktorej súčasťou bola aj tvorivá súťaž a do ktorej sa zapojilo 65 žiakov v dvoch kategóriách.

            Kategória "Návrh loga kampane NNMNV" bola prednostne určená pre žiakov druhého stupňa. Pre menších žiakov bola určená najmä druhá kategória "Skutočná podstata Vianoc". Šesť žiakov získalo sladkú odmenu a navyše víťaz každej kategórie získal Envirokupón💚, ktorý ho môže ospravedlniť zo skúšania či malej písomky :)

            Umiestnenia:

            Návrh loga kampane NNMNV

            1. Filip Szelle 5.B

            2. Justin Tennyson Edegbe 6.A

            3. Laura Szabóová 4.A

            Skutočná podstata Vianoc

            1. Matej Kantor 2.B

            2. Lea Kereková 4.A

            3. Helena Manduchová 7.B

            Výhercom srdečne gratulujeme ❤️

            Kampaň, ktorej hlavnou koordinátorkou bola p. uč. Brezovická, zverejnila TASR 📰 i Slovenský rozhlas 📻.  

            Posielame link tu: https://www.teraz.sk/.../deti-na-zs.../762366-clanok.htm

          • Vianočná besiedka v 2.B

          • Vianoce – čas lásky, pokoja a radosti. Tak by sme mohli charakterizovať tieto nádherné dni naplnené očakávaním, radosťou a láskou.

            21.decembra si deti z 2.B pod vedením triednej pani učiteľky pripravili pre svojich rodičov a starých rodičov vianočnú besiedku. Program bol pestrý, ako na vianočnom stole. Striedali sa básničky, pesničky, deti si zatancovali a aj upiekli vo vianočnej pekárni medovníčky.

            Rodičia aj starí rodičia boli naplnení dojatím z krásnej a dojímavej atmosféry. ❤️🎅🌲❄️🎁

          • Ďakovný list

          • V mene pána riaditeľa spoločnosti Metrans /Danubia/, a. s., Ing. Petra Kissa, nás 20.12.2023 poctila návštevou p. Magdaléna Kaczová, aby prevzala od riaditeľky školy, RNDr. Heleny Fodorovej, ďakovný list za nezištnú pomoc a podporu našej školy.

            Ďakujeme ❤️

          • Vy rozhodujete, my pomáhame

          • 📣📣 SUPER SPRÁVA 📣📣

            Dnes sme dostali od p. Rožníkovej, programovej manažérky z Nadácie PONTIS skvelú správu:

            "S radosťou Vám oznamujem, že Váš projekt bol v 14. edícii programu Tesco “Vy rozhodujete, my pomáhame“ zaradený hodnotiacou komisiou medzi tri najlepšie v regióne!

            Postupuje do druhého kola, v ktorom budú o jeho podpore rozhodovať zákazníci.

            Ako?

            Každý zákazník, ktorý od 15. januára do 11. februára 2024, nakúpi v ktoromkoľvek obchode spoločnosti Tesco, dostane po zaplatení jeden hlasovací žetón. Žetón vhodí do hlasovacieho boxu A, B alebo C projektu, ktorý chce podporiť.

            Projekty s najväčším počtom hlasov od zákazníkov získajú v jednotlivých regiónoch podporu vo výške 1300 eur na realizáciu aktivít v priebehu mesiacov marec 2024 až august 2024. Projekty umiestnené v hlasovaní zákazníkov na 2. mieste získajú podporu v hodnote 600 eur, projekty umiestnené na 3. mieste 300 eur."

            Pevne veríme, že sa nám spoločnými silami podarí zrealizovať náš projekt "Záhrada, ktorá spája" a pre našich žiakov vytvoríme priestor, ktorý tak chýba v areáli školy.

            O detailoch projektu Vás všetkých budeme podrobnejšie informovať.

          • Vianočný futbalový turnaj

          • Dňa 19.12.2023 sme na škole opäť športovali . V kategórii A si zmerali sily piataci, šiestaci a siedmaci. Bolo to veľmi vyrovnané a v skóre vyhrali žiaci 6.B triedy. V kategórii B bojovali ôsmaci a deviataci, a tú vyhrali žiaci 9.B. Všetci chlapci spolupracovali, bojovali ako jeden tím a spolužiaci ich nahlas podporovali.

            Prvý ročník Vianočného futbalového turnaja mal medzi žiakmi veľmi silnú odozvu a úspech. Myslíme, že sme práve začali novú tradíciu na škole.

            Gratulujeme všetkým - víťazom aj porazeným!