• DARUJTE 2 % Z DANE

          • Vážení rodičia,

            Občianske združenie Šikovná sova bolo založené zamestnancami Základnej školy Smetanov háj 286/9 v Dunajskej Strede v roku 2016 a je aj v tomto roku zaregistrované ako samostatný prijímateľ 2 % z dane a tým bude môcť i naďalej finančne podporovať vzdelávanie Vašich detí. 

            Vďaka Vašim 2% z dane z príjmu pre OZ Šikovná sova v šk. roku 2022/2023:

            - najlepší žiaci v prospechu a za reprezentáciu v súťažiach získali odmeny,

            - žiaci si môžu prečítať nové knihy v Školskej knižnici tety Sovy,

            - na Mikuláša, Deň detí či tematickú výzdobu tried si nájdu žiaci sladké darčeky a odmeny,

            - sme dokúpili pomôcky do ŠKD,

            - sme nakúpili náradie a stromčeky v rámci projektu Zelená škola.

            Rovnako veríme, že poskytnutie príspevku 2 % z daní Vás nezaťaží a škole a Vašim deťom to výrazne pomôže. Zároveň nás veľmi poteší, ak oslovíte rodinu a priateľov z Vášho okolia, aby sa pridali k Vám.

            Nakoľko Rodičovské združenie v tomto roku z technických dôvodov nie je prijímateľom 2 % z Vašich daní, prosíme Vás o príspevok pre o.z. Šikovná sova.

             

            Ďakujeme!!!

          • Tréneri v škole

          •  

            Od septembra tohto školského roku sa aj naša škola zapojila do programu Úradu vlády SR „Tréneri v škole“. Program pomáha žiakom a učiteľom 1.stupňa ZŠ skvalitniť a zatraktívniť hodiny telesnej a športovej výchovy zážitkovým spôsobom výučby a upevňovať vzťah detí k pohybu. Inovatívne hodiny vedie trénerka Hajnalka Tóthová v tandemovej spolupráci s učiteľkami 1.stupňa. Zapojením sa do tohto programu základná škola získala špeciálnu sadu športových edukačných pomôcok a metodický materiál k inovatívnemu vyučovaniu telesnej a športovej výchovy.

             

          • Valentínsky box

          • Dňa 14. februára zástupcovia školského parlamentu otvorili Valentínsky box. Všetky odkazy sa roztriedili a zaniesli adresátovi. Očakávania boli obrovské.

             

          • HICAST

          • Žiakom, rodičom, učiteľom, priateľom školy i širokej verejnosti s veľkou radosťou dávame do pozornosti školský podcast, na ktorom sa budú podieľajú naši žiaci pod vedením p. učiteľa informatiky. V pravidelných intervaloch sa k Vám budú prihovárať a diskutovať na rozličné témy alebo udalosti spoločenského života.

            Premiérový diel školského podcastu sa bude vysielať 3.2.2023.

            Tešíme sa a držíme palce!

             

          • Sviatok sv. Valentína

          • Náš školský parlament si pripravil milú akciu pri príležitosti dňa zaľúbených sv. Valentína. Žiaci si môžu pripraviť milé Valentínske odkazy pre kamarátov, lásky z inej triedy. Box Vás čaká v suteréne vedľa vrátnice. 14. februára sa box otvorí a odkazy budú rozdané adresátovi.