• Deň dvojčiat = Deň spolupráce

          •  

            Cieľom tejto aktivity je formovanie hodnôt, vkusu a kultivovaného správania s dôrazom na obsahový cieľ =  formovanie pomoci, spolupráce medzi žiakmi

            Deň dvojčiat 26.4.2023 (streda) predstavuje výbornú príležitosť pracovať s kompetenčnou integráciou žiaka.  Predstavuje prepájanie rozvíjania kľúčových kompetencií, ako napr. kompetencia komunikačná  & kompetencia učiť sa, prípadne: ako učiť spolužiaka.

            Rozvoj rovesníckeho učenia a spolupatričnosti na základe sympatií a dobrých vlastností osobnosti využitím edukačných metód  rozvoja skupinovej práce, práce vo dvojiciach, či podpory práce v tímových čiastkových úlohách.

            Deň dvojčiat - v tento deň sa kamaráti rovnako učešú, oblečú, vezmú si rovnaký, vkusný, odevný doplnok.

            Ponuka platí aj pre pedagógov :-) 

            Veríme že edukačná aktivita prinesie radosť a hravosť do spolupráce. 

            Školská knižnica & I.stupeň ZŠ 

          • Galéria talentov

          • Milí priatelia,

            do súťaže Galérie talentov sa tento rok prihlásili žiaci z I.stupňa ZŠ. Vo výtvarnej sekcii sa vo výberovom kole ocitli dvaja kandidáti, ktorých dielka postupujú ďalej do súťaže. Je to prvé a druhé miesto. Srdečne gratulujeme!

             

            1. miesto: Lorena Stojanovič  1.A

            2. miesto: Tomáš Ábrahám     3.A 

            3. miesto: Eliška Révayová     1.A

             

            Cena sympatie:  Karin a Alex Rajský

                                       Alexa Ozsvald 

             

            Ďalších účastníkov súťaže oceníme za ich aktivitu, snahu a vnímanie okolia aj umenia zároveň.

            Umelecké dielka vystavíme v budove školy. 

            Školská knižnica ZŠ 

             

             

            "Či už je to dom - hviezdy - alebo púšť .... .To, čo ich robí krásnymi, je neviditeľné! "                                      (Pilot, z Malého princa) 

                                                                              

          • Dotácia na stravu na dieťa od 01.05.2023

          • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

             

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“)ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ odobralo obed,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú Vás žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania:  mail: gastrods.smet@dunstreda.sk. a to najneskôr v termíne do 21.04.2023  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (zariadenie školského stravovania, ako prílohu tejto informácie, môže rodičovi zaslať aj zápisný lístok stravníka alebo uviesť iný obvyklý spôsob zápisu na stravovanie). Návratku musia vyplniť a poslať aj zákonní zástupcovia, ktorí nežiadajú o dotáciu.

             

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

          • Podujatie -  Noc s Andersenom v Žitnoostrovskej knižnici 31.marca 2023

          •  

             

            Mgr.Renáta Pavlíková a Mgr. Marta Čermáková pripravili žiakov 4.ročníkov na podujatie   Andersenovej noci v knižnici. Ďalší žiaci z tretích ročníkov doplnili záujem, a literárno - tvorivá výprava mohla putovať za poznaním. Ich kroky viedli do Žitnoostrovskej knižnice v Dunajskej Strede.  

            Kultúrne, hudobno-poetické pásmo, 

            pasovanie za čitateľa mládežníckej knižnice,

            rozprávanie ilustrátorky a spisovateľky Danice Pauličkovej

            či bábkové predstavenie divadla Tuš 

            - to všetko tvorilo bohatý program podujatia.

            Výprava skončila večer po 21.00 hodine a odchádzali sme domov plní nadšenia a pekných dojmov. Najviac rezonovalo divadelné predstavenie Pippi Dlhá pančucha v podaní bábkoherečky a dramaturgičky Barbory Kraj Zamiškovej - uchováme v srdci! Bola to radosť! Ďakujeme.